);

Pergő Képek mesterkurzus

Várjuk filmszerető fiatalok jelentkezését, akik nem csak nézni, hanem alkotni is akarnak.

2019. augusztus 26. és szeptember 1. között a Közgáz Vizuális Brigád (KVB) és Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) csapata újabb alkotótábort szervez.

A jelentkezés menete:

Miután kitöltötted az alábbi űrlapot, keresni fogunk, hogy egyeztessünk egy időpontot, amikor személyesen is fogunk tudni beszélgetni.

A kurzus részvételi díja: 70000 Ft

Kizárólag 18. életévüket betöltött jelentkezőket várunk!

Tervezett menetrend:

1. nap

Forgatókönyv, és dramaturgia kidolgozása.

2-4. nap

Forgatás. Helyszínek, díszletek berendezése; kosztümök, smink elkészítése. Jelenetek felvétele az ilyenkor szokásos dolgok segítségével: csapó, mikrofon, kamera, kameramozgatók, ilyen lámpa, olyan lámpa, derítő lap, kávé, kávé, kávé.

5-7. nap

Vágás, képi és hangi utómunka.

Minden egyéb:

Forgatások után biztonságban lementjük az aznapi nyersanyagot, és megbeszéljük, hogy mit csináltunk jól, és mit csináltunk nagyon jól.

Minden este vetítést tartunk az Országos Függetlenfilm Fesztivál ritkán látható díjnyertes filmjeiből.

Valamikor a héten meghódítjuk Drégely várát egy pár órás túrával.

A tavalyi tábor képekben:


Hely:
Pénzásási Erdei Turistaház

A Börzsöny szívében található ház már több rendezvényünkön bizonyította, hogy remek helyszín. Pár éve teljesen fel lett újítva, modern infrastruktúrát és kényelmes bútorzatot kapott. Nagy közösségi tere kiválóan alkalmas vetítésekre, előadásokra. A házat napelemes elektromos hálózat látja el energiával és jól felszerelt konyhájában tudjuk előkészíteni a napi kajákat.

Facebook event:

https://www.facebook.com/events/315232795807739/

Olyan művészeti eseményt szervezünk, ahol újraértelmezzünk a fákhoz való viszonyunkat. Képzőművészek, fotósok, filmesek közösen próbálják megfejteni az erdő szimbolikáját. Minden kultúrában megjelenik az élet, más néven a világfa, mely az élet, a halál és az újjászületés örök körforgását jeleníti meg. A gyökerek a földbe hatolnak, a törzsek a földi világban élnek, az ágak pedig az égbe nyúlnak, és ezzel kifejezik a világ vertikális egységét.

A fák éreznek, van emlékezetük, a fa-szülők együtt élnek az utódaikkal, gondozzák a beteg szomszédaikat. Társas lények, a gyökérzetük révén összekapcsolódnak, kommunikálnak egymással. Van időérzékük, éjszaka pihennek, télen álomba merülnek. Egy fa nem erdő, ellenben sok fa ökoszisztémát alkot, moderálja a hőmérsékletet, nagy mennyiségben tárolja a vizet, szabályozza a saját mikroklímáját. A közösség számára minden fa fontos, és a közösséget minden áron fenn kell tartani!

Mit jelent számunkra az erdő? A csönd, a mese és a titkok birodalma. A természet szentélye, a beavatás színtere, a másik létállapotba való átjutás szimbóluma. Zárt tér, az intimitás, az élet és a termékenység jelképe. Az állatok mellett különös lények lakják, jó és ártó istenek, kísértetek, démonok, manók, tündérek, törpék, aszkéták és remeték.

Rajzolj le egy fát, és megmondom ki vagy! Az erdő az álmok, a mítoszok és a rejtélyek színtere. Feminoid archetípus, a tudattalan megszemélyesítője, önismeret és személyiségfejlesztő hatása van. A különböző művészeti területekről érkező résztvevők szinergikusan kapcsolódva hoznak létre alkotásokat, melyeket az erdő, mint művészeti tér inspirál.

Nappal faiskola leszünk, elfogjuk az erdei fényeket, összegyúrjuk, történetté formáljuk, és éjszaka mi festjük meg fényekkel az erdőt. Hagyjuk magunkat inspirálódni, összegyűjtjük a lehetséges asszociációkat, megkeressük a múlt nyomait, régi várak köveit, és persze ki-ki a saját eszközeivel, a saját nyelvén dokumentálja ezeket a folyamatokat. Megöleljük a fákat, fürdőzünk az erdő aurájában, felvesszük a hangjait, elkóborolunk benne, elveszünk a labirintusaiban, rákapcsolódunk a Wood Wide Webre.