);

67. Országos Függetlenfilm Fesztivál és Konferencia

A 67. Országos Függetlenfilm Fesztivál 2022. október 6-9. között lesz Szabadkán (csütörtöktől-vasárnapig), a Kosztolányi Dezső Színházban.

A zsűri tagjai:

Pálos Hanna
Szerda Zsófi
Fazekas „Pamach” Sándor
Hammer Ferenc
Igor Buharov

A fesztivál fővédnöke Tolnai Ottó.

Helyszín

Kosztolányi Dezső Színház
24000 Szabadka, Szerbia
Fasizmus áldozatainak tere 5.

TERVEZETT PROGRAM

2022. október 6. csütörtök
18:00 – Filmvetítéssel és beszélgetéssel emlékezünk meg Káldy László függetlenfilmes munkásságáról.
21:30 – Gentry Sultan koncert ♫♪

2022. október 7. péntek
11:00 – 12:40 Információs vetítés – I. blokk
13:00 – 14:40 Versenyprogram – I. blokk
15:00 – 16:40 Versenyprogram – II. blokk
17:00 – 18:40 Versenyprogram – III. blokk
19:30 – 22:00 Nyílt konzultáció a zsűrivel

2022. október 8. szombat
11:30 – 12:50 Információs vetítés – II. blokk
13:00 – 14:40 Versenyprogram – IV. blokk
15:00 – 16:40 Versenyprogram – V. blokk
17:00 – 18:40 Versenyprogram – VI. blokk
19:00 – 22:00 Nyílt konzultáció a zsűrivel

2022. október 9. vasárnap
14:00 – A Magyar Független Film és Video Szövetség küldött közgyűlése
17:00 – „A Csókos Asszony Lovagjai” című szabadkai szindikális operettgála, a Kosztolányi Dezső Színház társulatának előadásában.

VERSENYPROGRAM

Október 7-8-án, pénteken és szombaton napközben, a korábbi évekhez hasonlóan, a versenyfilmes blokkok vetítése lesz. A vetítések 100 perces blokkokban történnek, köztük 15-20 perces kávészünettel. Mindkét este, az aznapi versenyfilmekről szakmai kerekasztal beszélgetést, un. zsűri konzultációt tartunk, ahol a filmkészítők, a nézők és a zsűri tagjai megoszthatják egymással gondolataikat egy-egy versenyfilm kapcsán, és a versenyfilmek készítőinek élőben van lehetőségük reagálni az esetleges kritikákra, vagy fogadni a dicséreteket.

VETÍTÉSI REND

2022. OKTÓBER 6. CSÜTÖRTÖK

18:00 Filmvetítéssel és beszélgetéssel emlékezünk meg Káldy László függetlenfilmes munkásságáról.

Hosszú téli estéken – 22 perc

Hosszú téli estéken azzal szoktam elütni az időt – ahelyett, hogy nézném azt a hülye, kurva televíziót -, hogy a lakásomban lévő tárgyakról felvételeket csinálok…

Santo és a többiek – 24 perc

Egy német család már 20 éve ehós szekerekkel vándorcirkuszként utazik Európa számos országába.Most éppen nálunk vannak.Találkoztam velük. Santó a tizenöt éves bohóc:
„Mindenki azt mondja ,hogy ez szabadság.De ez nem szabadság,ez hülyeség … Ez az élet enyém Apa meg Anya, az enyém élet akkor kezdődik amikor elmegyek innen”

2022. OKTÓBER 7. PÉNTEK

11:00 – 12:40 Információs vetítés – I. blokk

Macska a betonban – Dalnoky Ferenc – áldokumentum 96 perc

A képzeletbeli Nagybegyesen (ahol az események zajlanak) 1972-ben gázrobbanás történt. A több napig tomboló tüzet végül sikerült elfojtani, de azóta a faluban megszaporodtak a nehezen magyarázható dolgok. A faluban él az ötvenöt éves Péter. A helyi vízműnél dolgozik vízóra leolvasóként, gondozza a kertet, és néha eljár a helyi kocsmába. Péternek akad egy furcsa hobbija: szabadidejében macska-etológiával foglalkozik. Megfigyelte, hogy a gázkitörés óta számtalan macska a normálistól eltérően kezdett viselkedni, és ezek gazdáival is mindig történik valami izgalmas. A falu macskáinak megismerésén keresztül a néző vidám történetek sorozatába fog belecsöppenni. A film igazi közép-kelet-európai életérzést sugároz, kicsit szatirikus, kicsit vidám, tele van retró-életérzéssel, és egy görbe tükrön keresztül bemutatja egy falu mindennapjait.

13:00 – 14:40 Versenyprogram – I. blokk

Ezt levezekelni nem lehet – Halász László – dokumentumfilm 42 perc

Vilmos 2005-ben szabadult a börtönből ahol 20 évet ült hirtelen felindulásból elkövetett emberölésért. Hogy mi vezetett a gyilkossághoz azóta sem tudja felidézni, de tettének súlyát folyamatosan cipeli. Szabadulása után kezdetben hajléktalanként élt majd hosszú évek alatt sikerült Budapest peremén lakhatáshoz jutnia. Itt él az állataival, akik a családját jelentik. Mindennapjait különböző testi betegségek nehezítik. A film azután kapcsolódik be Vilmos életébe, hogy gyomorrákot diagnosztizáltak nála. Ekkor dönt úgy, hogy megpróbálja feldolgozni a múlt eseményeit, amiben egy szociális munkásokból álló csapat segít neki. Trailer

Maradunk – Fülöp Ádám – dráma 10 perc

Ágnes (Gera Marina) egy orvosi vizsgálatról távozva hazaindul férjével, Csabával (Göttinger Pál). A fokozódó félelmük próbára teszi kapcsolatukat.

The “Milky” Way – Pencz Patrik – animáció 9 perc

A háttérhatalom a tejen keresztül mossa az emberek agyát – legalább is ezt állítja a városokban tüntető, dühös tömeg. A vidéki farmon élő gazda természetesen nem törődik velük, mert ez nyilvánvalóan hülyeség. Aztán valamelyik este ellopják az egyik tehenét, és ezt már ő sem hagyhatja annyiban…

Babaházban (In the Dollhouse) – Márton Dorottya – kísérleti film 4 perc

Egy önéletrajzi ihletésű rövidfilm a gyerekkori traumák leküzdéséről és az identitás formálás lehetőségeiről.

A feketerigó dala – Kiss Réka – táncos rövid művészfilm 11 perc

„Ars poetica”. Saját, egyenlőre még bizonyára szűk, ámde a kíváncsiságtól táguló látásmódom levetülése képekben. Kétségbeesett kürtök harsonája szólal meg megtorpanva a reményvesztettségben. Jellemzően levert hangulatba bugyolált metaforikus képek áradata, ahol összekuporodva, de megbújik mégis valami bizakodó tekintet.

Egy család története – Hevér Lóránt – szerzői dokumentarista kisfilm 11 perc

Csak azokat gyötrik emlékek, akik képesek emlékezni.

Hogy ne győzzünk – Füzes Dániel – dráma 17 perc

Ádám, és legjobb barátja, Bálint, végzős gimnazisták Budapest külvárosában. Ők a helyi menő csávók, kiskirályok egy tesztoszteronszagú, perspektíva nélküli, erőszakos világban, ahol az erő teszi férfivá a férfit. Amikor azonban egy harmadik barátjukat véresre verik a Heaven klubban, a két fiú bosszúhadjáratra indul, Ádám pedig kénytelen szembesülni vele, hogy az igazi férfiasság valami egészen mást jelent.

15:00 – 16:40 Versenyprogram – II. blokk

Vacsora – Berényi Andor – dráma 11 perc

Andrea hívást kap a TEGYESZ-től: hosszú évek várakozása után kiválasztották őket férjével együtt egy gyermek örökbefogadására. Minél hamarabb vissza kell jelezniük, amennyiben vállalják a gyereket. Amikor hazaér, hogy elmondja a nagy hírt, a férjét a fürdőszobában találja meg.

A hónap, amikor a növényeim többet mozogtak, mint én – Debre Zsuzsa – dokumentumfilm 6 perc

A karantén időszak alatt telefonbeszélgetéseken keresztül hallgatjuk, ahogy fiatalok életre-halálra termesztik a növényeket, zöldségeket otthon. A kertészetek forgalma világszinten jelentősen nőtt a karantén alatt, ennek lecsapódásáról, a bezártságról, és a hosszú-hosszú telefonbeszélgetésekről szól a film.

Budapest, zárt város – Konkol Máté – felnövéstörténet 13 perc

A 18 éves Peti egy személyes, de politikailag fűtött sétára viszi Budapesten brit barátját, Adam-et. Egy underground klubban Adam közeledik Peti felé – akinek így szembe kell néznie a saját érzéseivel.

A világom körülötted – Domán Dániel – dokumentumfilm 13 perc

Jacsmanik Attila és kutyája történetét több mint harmincezren követik a TikTokon. A fiatal egri fiúról korábban az újságok úgy írtak, mint tehetséges focistáról, azonban néhány éve a labdát már csak a kutyájának rúgja. Kutyája, Zsömi inkább egy szuperhős, mintsem egy hétköznapi eb, ugyanis messziről megérzi, ha gazdája rosszul lesz. Attila hároméves kora óta cukorbetegséggel küzd. A kutyakiképzés ideje alatt Zsömivel együtt tanulták meg kezelni a betegséget, azonban nem ez volt az egyetlen démon Attila életében.

Nagyi, miért hívtál? – Nagy Kata – kisjátékfilm 11 perc

Apa iszik, anya iszik, nagyi iszik …az órát nem felejtem el felhúzni, reggel ébresztem őket.

Az álmaim válaszolnak – Helstáb Martin – kísérleti dokumentumfilm 20 perc

A kísérleti dokumentumfilm egy csontváz utolsó menetét mutatja be a dél-baranyai zarándokúton, elmélkedve álmokon, életen, halálon és dögevőkön.

Valami hiányzik – Antal Attila – thriller 25 perc

A Valami hiányzik című diafotókiállítás megnyitóján vagyunk. Péter, a kiállítás alkotója, fotográfus, ideges, úgy érzi, itt valami nagyon nincs rendben. Legszívesebben hazamenne, hagyná az egészet a fenébe. A kedvese, Eszter, aki megszervezte ezt a kiállítást, próbál lelket önteni belé. A képek nagyon jók, a kiállítás koncepciója izgalmas, sokan eljöttek, még az is lehet, hogy egy-két potenciális vevő is. Péter is megnyugszik. Mindenki jól érzi magát, étel, ital, koncert. Mindenki boldog eksztázisban, amíg Eszter barátnéja, a mentős Bori be nem állít a legutóbbi helyszínelésről hozott történetével: találtak egy vizihullát. Tizenhat-hét éves, azonosítatlan kislány, akit néhány hete kegyetlenül összevertek, elvágták a torkát és meztelenül a tóba dobták. Valamiért Péter azt gondolja, ezt a lányt örökítette meg egyik kiállított fotóján. Egy befolyásos galériatulajdonos pedig éppen ezt a képet szemelte ki megvételre…

17:00 – 18:40 Versenyprogram – III. blokk

Café Marylin – Farkas András Attila – dráma 28 perc

A népszerű színész, az ország egyik legismertebb szinkronhangjának tulajdonosa egy találkozóra kap meghívást a Café Marylin-be, ahol egy kávé mellett szembesül a furcsa ténnyel, hogy vendéglátójának hangja szinte tökéletesen megegyezik az övével. És a hanghasonmás sok mindent tud róla. Talán jóval többet is, mint amennyi a bulvárlapokból tudható.

Egy kisember triptichonja – Schnabel Annabella – narratív, kísérleti, mikrofilm 5 perc

Egy portás megfejti az élet értelmét. De ez nagy nagy ügy. A film Örkény István: Információ c. egypercesének adaptációja, mely a Hamvas Béla Hagyatékkezelő „Új Közjáték” kísérleti rövidfilmes sorozatában készült.

J’écoute les sons étouffés dans la pluie – Nagy Ákos és Hajdu Levente – animáció 16 perc

„Rövid kutató- és felfedező munka után úgy döntöttünk, hogy egy hibrid módszert alkalmazunk, amely több analóg és digitális technikát is magába foglal. Kezdetben gyorsított felvételeket gyűjtöttünk, de aztán ezt annyira távolinak tartottuk a kompozíciómtól, hogy elvetettük. Másodszor, különböző egyszerű mikroorganizmusokról – vírusokról, baktériumokról és amőbákról – elektronmikroszkópos felvételeket nyomtattunk egy 9 tűs Epson 2190-es mátrixnyomtatóval. Ezt a témát megtartottuk, és a nyomatokat nagy felbontásban visszaszkenneltük. Ezután újra és újra kinyomtattuk őket különböző eljárásokkal, „mindig tönkretéve” az eredeti anyagot. Az előtereket és a háttereket zsírkrétával rajzoltuk meg, és magukat az alakzatokat színeztük ki, majd felhevített vasalóval elkentük őket.

Vízfestékkel és akrilfestékkel festettünk az eredeti, meglévő képekre és az üres, áttetsző fóliákra, különböző rétegeket létrehozva. Az akrilfestékre sót szórtunk, ami aztán megkeményedett és megmarta azt, még érdekesebb felületeket hozva létre. Kávézaccot és étolajat kentünk félmerev papírlapokra, hogy a különböző viszkozitású folyadékok „csúszkáljanak” egymáson. Ezekre aztán amorf alakzatokat vittünk fel, szintén vízfestékkel. Hosszasan sorolhatnám még a sokféle technikát, amit alkalmaztunk, de azt hiszem, ami igazán eredeti, és máshol nem látott, az az, ahogyan a németalföldiek polifonikus módszereit használtuk.

Célunk az volt, hogy ahogy a kép ne legyen felesleges a hanggal, úgy a hang se legyen felesleges a képpel. A nonfiguratívtól a figuratív felé haladva rájöttünk, hogy ugyanezt a folyamatot fordítva kell lejátszani, mert az absztraktot valamilyen konkrét jelentéssel akartuk gazdagítani, éppen a fentiek miatt, vagyis a kép-zene dichotómia megszüntetésének és a redundancia elkerülésének vágya miatt. Erre kiváló lehetőséget nyújtott a variációs-láncos szerkezet, amelynek minden eleme az elektroakusztikus zenémre oly jellemző „lassú változás és lassú visszavonulás” folyamatát hangsúlyozza. Tudva, hogy a különböző hangszínek jellemzőit a belső struktúra határozza meg, azaz, hogy hány és milyen tulajdonságokkal rendelkeznek, a színátmenetek mentén alakítottuk ki a nagyformát.” Nagy Ákos

Nyolc perc a Dalai lámával – Cs. Nagy Sándor – kísérleti film 9 perc

Minden természete szerint szenvedés.

Mefitis Mefitis – Rácz Róbert – dokumentumfilm / áldokumentumfilm 9 perc

Sándor, egy amatőr természetkedvelő, akinek az egyik kora esti sétája különös eseménnyel ért véget. Megkergette valami. A különleges lények felkutatásában járatos szakértőkkel eredtünk a lény nyomába.

Dokumentum1 – Borbély Sára Anna – vígjáték 12 perc

Egy budapesti lakásban öt barát összeül. Nagy terveik vannak: filmet szeretnének készíteni.

Szilánkok – Kapás Tibor Albert – dokumentumfilm 12 perc

A Szilánkok c. rövid dokumentumfilmben Molnár Viktória az Utcáról Lakásba Egyesület szociális munkás napjait követem. Viki az ügyfelei mindennapi életének a részese, emiatt közösen osztoznak a gyászban és az örömökben. Fiatal kora ellenére Viki nap mint nap lakáshoz és alapvető ellátáshoz segíti hajléktalan és mélyszegénységben élő, valamint idős ügyfeleit, szembesülve az időskor és a szegénység traumáival.

Ebrovás – Vermes Dorka – dráma 8 perc

Emil önsajnálattal szeretné tölteni a napot, de rásózták a családi kutyát. Hamarosan eszébe jut, hogyan fordíthatná a javára a helyzetet.

Jerusalem Diary – Gyurkó Vitéz – animációs dokumentumfilm 4 perc

Naplófilm egy jeruzsálemi útról.

2022. OKTÓBER 8. SZOMBAT

11:30 – 12:50 Információs vetítés – II. blokk

Videológia – négy tétel – Mészáros Attila, Szita János – János – fikciós dokumentumfilm 26 perc

Egyszer mindenkinek megadatik a lehetőség, hogy elmondja a saját igazságát az életről.

Ön is Wekerle? – Peresztegi Hanna – animáció 11 perc

Egy meglepő találkozás története.

Skicc – Peresztegi Hanna – fikciós film 10 perc

Az élet alakít téged? Vagy Te alakítod a saját életedet?

A fák titkos élete – Tóth Zoltán – rövidfilm 14 perc

A fa életével nem foglalkoznak. Itt meseszerűen egy titkos fa élete van vizuálisan megalkotva. És életre keltve. A film mottója, Mindenki találja meg, amit szeretne. „Én megtaláltam”.

Kockafej – Csizmazia Tibor – dokumentumfilm 15 perc

A 10 éves Zsombor elmeséli, hogy ismerkedett meg a logikai játékok világával.

Kiket az Ördög nemzett – Fürst Bence – dráma 5 perc

A házas Erik beleszeret egy munkatársába és nem tudja, hogy mitévő legyen ezért felkeresi a pszichológus Dr. Urielt akinek elmeséli történetét és akitől a választ várja. Nem biztos azonban, hogy olyan választ kap, amire számított.

13:00 – 14:40 Versenyprogram – IV. blokk

Ártatlan szemmel – Olasz Renátó – dráma 29 perc

Párhuzamos történetek két magyar párkapcsolatban – a gyerekkérdés, ami összeköti őket és a gyerekkérdés, ami szétzilálja. Talán több is, ami közös: rettegés az elköteleződéstől, a felelősségvállalástól, a magánytól, egymástól és önmaguktól. Ami közös, az zilál szét. Hogy képtelenek együtt élni, hogy képtelenek őszintének lenni.

Fog(ó)kefék – Poscher Dominik – animáció 5 perc

Miután egy lány a párjához költözik, nem csak a lakás, de a fogkefés pohár is új lakóval bővül.

Határvonal – Horváth Noel – dráma, történelmi 14 perc

A film édesapám történetét mutatja be, ahogyan 18 éves magyarként menekülni kényszerült szülőhazájából, Szerbiából a délszláv háború miatt. A film fő üzenete a haza, barátok, család és minden dolog, ami fontos elvesztése fiatalon. Felteszi a kérdést, hogy hogyan kezdtek ezek az emberek új életet egy új országban? Hogyan lehetséges ilyen fiatalon egy új egzisztencia, egy új élet kiépítése a semmiből? A menekülés következtében megannyi ember soha nem hallott már a családja felől és végleg elszakadt az otthonától. A történelem ismétli magát, hiszen 30 évvel később ugyan ezeket a háborús borzalmakat látjuk lezajlani Európában, így a film erőteljesen aktuálissá válik

Hungarian flesh flash – Olasz Renátó – zenés szatíra 14 perc

A film a kiszolgáltatottságtól való félelemről szól egy olyan, nem létező Magyarországon, ahol az ősi turul Istennek szűzlányokat kell feláldozni. A nemzeti identitás káoszában élünk. Egy fiú kívülálló akar maradni – De, ahogy az lenni szokott, elsodródik a tömeggel. A film kreatív producere Tarr Béla volt.

Quarantine Set – Vermes Dorka – dráma 11 perc

A Covid első hullámának közepette Bala csak jól akarja érezni magát. A kórházi ágyfelszabadítás program keretében elbocsájtották, ami számára a rég várt szabadságot jelenti. Ezzel szemben Bogi az újraegyesítés lehetőségét látja a karanténhelyzetben.

Elmúlt, azt jól van – Debre Zsuzsa – dokumentumfilm 28 perc

Az „Elmúlt, azt jól van” című film az Ózdi Kohászati Üzemekben egykor dolgozó munkásnők múlt iránti nosztalgikus viszonyát mutatja be és a tudatosan választott vizuális megoldásokkal (archív fotók, a helyszíni díszletek, kellékek, gyorsvágás) általánosítja. Egyedi és szokatlan szemszögből nem férfiak, hanem nők beszélnek a kohóban folyó egykori munkálatokról. A beszélgetések során kirajzolódnak munkáscsaládok rendszerváltás előtti hétköznapjai, viszonyuk az egész környéket meghatározó egykori kohóhoz.

15:00 – 16:40 Versenyprogram – V. blokk

Láthatatlanok – Cs. Nagy Sándor – dokumentumfilm 53 perc

56-ban, a bevonuló szovjet tankokkal szemben több százan gerillaharcba kezdtek a Mecsek erdeiben

2021.10.15 – Borbély Sára Anna – szatíra 4 perc

Egy családi találkozón járunk körbe, belehallgatva különböző beszélgetésekbe.

Elmegyek – Gál András – dráma 12 perc

Kata (25) útnak indul, hogy először találkozzon barátja szüleivel, de miután leszáll a vonatról, megtorpan. Vajon valóban készen áll arra, hogy ilyen komolyra forduljon a kapcsolatuk? Készen áll a felnőtt életre? Ahhoz, hogy mindezt átgondolja, egy napra ki kell szakadnia a megszokott mindennapjaiból, hogy egy álomszerű kalandban megélje a fiatalság és a szabadság önfeledt érzését.

Mindig te – Vincze-Simó Franciska – dráma 15 perc

Egy fiatal lány a maga módján megpróbál kitörni egy bántalmazó párkapcsolatból.

Antika – Herczeg Zsolt – portréfilm 6 perc

Egy nevelőszülőknél élő vajdasági fiatal életének mozzanataiba enged betekintést az Antika című kisfilm. Puhalák Antal kisgyermek éveit az utcán töltötte. Kéregetett, később pedig alkalmi munkákat vállalt. Halmozottan hátrányos helyzetű. Súlyosan diszlexiás és diszgráfiás, ezért soha nem tanult meg írni és olvasni. A számokat sem ismeri. Ennek ellenére szereti a verseket. Viszontagságos sorsa miatt egyedül a versekben lel nyugalmat. Hosszú évek óta a bácsfeketehegyi Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület védence, ahol a nevelők szárnyaik alá vették és hallás után tanítják a fiút a szavalni. Múltját, régi családját próbálja elfeledni. Egy új család lehetőségében bízva látja jövőjét.

Hátsó ülés – Győri-Dani Balázs – dráma 16 perc

Nem tudjuk utólag átadni a helyünket a villamoson. Nem tudjuk utólag semmissé tenni a sértő szavainkat. A néni a három zacskóval már hazaért fáradtan, miután végig állt a villamoson. A testvérünk már magába fordult a szobájában a dühös szóáradattól. A lelkiismeretfurdalást enyhítheti egy bocsánatkérés, egy jótett. Talán legközelebb, ha fáradtak vagyunk, akkor is átadjuk a helyünket, talán legközelebb veszünk egy mély levegőt és a frusztrációnkat nem a testvérünkön töltjük ki.

17:00 – 18:40 Versenyprogram – VI. blokk

Kakukkfióka – Beleznai Márk – dráma 18 perc

A 24 éves Ádám háborítatlanul éli egy kisstílű, megélhetési fűdíler életét néhai nagyanyja panellakásában. Egészen addig, amíg becsönget 14 éves féltestvére, Bence, mondván, hogy meghúzná magát nála egy darabig.

Promenád – Boross Martin – kísérleti kisjátékfilm 15 perc

Egy „városi természetfotós” kamerával járja a várost, és ellesett pillanatokat rögzít. Hétköznapi emberek sorsát kutatja, követve az általa érdekesnek talált karaktereket. Idővel elkezdi tovább költeni a valóságot, és végül az ő emlékeiben és képzeletében indulunk el egy hol groteszk, hol lírai kalandokkal teli utazásra. A PROMENÁD a STEREO AKT társulat egyik legsikeresebb előadásának, a több mint 120 alkalommal, 5 városban játszott helyszín-specifikus Promenád című buszos színházi utazásnak a film adaptációja.

Alba Vulva – Vermes Dorka – dráma 15 perc

Az intellektusba menekülő, középkorú Edina élete első intim gyantázásán kénytelen közvetlen kapcsolatba kerülni a testével. A kezelés olyan fájdalmaknak nyit csatornát, amikről korábban nem vett tudomást.

Vigyázz! Gyermekek – Poscher Dominik – dokumentumfilm 6 perc

Gyerekek akcióban: szökdécselés, mászás, rollerezés, pörgés, forgás és tánc, de mindenekelőtt futkározas, önfeledt módon. Ezzel szemben, hogyan és mikor futnak a felnőttek? És meddig terveznek futni a gyerekek? Megfigyelő dokumentumfilm.

Nefelejcs – Chilton Flóra – kisjátékfilm 21 perc

Egy kora nyári délután Ilona elindul otthonról, hogy virágot vigyen szeretett férje sírjára negyvenhetedik házassági évfordulójuk alkalmából. Azonban az idős korral fellépő demenciája miatt, egyre inkább elveszik a nyüzsgő nagyvárosban. Az útja során különféle emberekkel hozza össze őt a sors, miközben percről percre veszti el a kapcsolatát a külvilággal.

Vasárnapi emberrablás – Karácsony Péter – western/dráma 16 perc

Kaiser Bence újságíró, egy épülő kastélyról készít drónfelvételeket, amikor váratlan dolog történik.

2022. OKTÓBER 9. VASÁRNAP

17:00-tól fesztiválunk kísérő programjaként megtekinthető „A Csókos Asszony Lovagjai” című szabadkai szindikális operettgála a Kosztolányi Dezső Színház társulatának előadásában.

https://www.kosztolanyi.org/hu/eloadasok/a-csokos-asszony-lovagjai
„A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színészei úgy döntöttek, hogy nem tűrik tovább a jelen állapotokat, ezért létrehozták saját szakszervezetüket, A Csókos Asszony Lovagjait… ”

Október 9-én délután tartja a Magyar Független Film és Video Szövetség az éves rendes közgyűlését.

Facebook esemény linkje: https://www.facebook.com/events/450135613838872/

A rendezvény fő támogatói a Nemzeti Filmintézet, a Magyar Művészeti Akadémia, Kosztolányi Dezső Színház.